Bebeklerde 6 Önemli Suçiçeği Belirtisi
Suçiçeği; bulaşıcı, ağrılı ve kaşıntılı virüse bağlı olarak gelişen bir hastalıktır. Ciltte kızarık ve sulu kabarcıklar halinde oluşan kaşıntılı bir bulaşıcı hastalıktır. Büyük küçük herkeste çıkabilir fakat bebeklerde olduğu zaman çok daha zor geçirilen ve zahmetli bir süreci olan hastalıktır.

1. İştahsızlık, yemek yerken veya emerken zorluk çıkarma;

İştahsızlık, yemek yerken veya emerken zorluk çıkarma;

Suçiçeği hastalığı bebeklerde iştah kaybına yol açar, emmek istemezler, yemek yemeyi reddederler.

2. Vücutta ağrılar;

Vücutta ağrılar;

Bebekte vücutta ağrılar meydana gelir, genel olarak bir halsizlik ve ağrı şekli ortaya çıkar. Bu ağrılar bebeğin huzursuz olmasına yol açar, sürekli ağlamasına sebep olur.

3. Bulantı ve baş ağrısı;

Bulantı ve baş ağrısı;

Su çiçeği çıkaran bebekte bulantı ve kusma olur, baş ağrısı olur. Bu tür sıkıntılar bebeği huzursuz eder, ağlama ve mutsuzluk eşliğinde devam eder.

4. Boğaz iltihabı ve ateş;

Boğaz iltihabı ve ateş;

Nezleye benzer belirtiler gösteren suçiçeği hastalığında boğazda iltihap ve ateş birlikte seyreder. Boğazda meydana gelen iltihap doğal olarak vücudun geneline yayılır ve bebeğin çok hasta olmasına yol açar, ateş de oluştuğu zaman hastalık boyutları daha da ileri seviyelere gider.

5. İçi su dolu kırmızı kabarcıklar;

İçi su dolu kırmızı kabarcıklar;

Vücudun hemen hemen her bölgesinde ortaya çıkan küçük kırmızı kabarcıklar acı verirler,huzursuzluk yaratırlar.

6. Kaşıntı;

Kaşıntı;

Meydana gelen kırmızı kabarcıklar acı ile beraber kaşıntı da yaparlar, sürekli kaşınma ihtiyacı oluştururlar. Kaşındıkça acı daha da artar böyle devam eden bir döngü oldukça zorlu bir dönemin başlangıcı olur.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları